Startsida

main2012

Invigning 2021-09-23

Kommunalråd Pierre Månsson och ordf. i NHFO Åke Svensson inviger bryggan och det nya Kavröprojektet

DSC_0505

Det blev stor glädje och glada tillrop när en fisk nappade på kroken hos ungdomarna från Furuboda folkhögskola. Eleverna passade på att prova på att fiska vid invigningen av den nya fiskebryggan vid Kanalhuset fredags.
I sitt invigningstal sa kommunalråd Pierre Månsson att han kände sig extra glad över att få inviga bryggan vid sin barndoms fiskeplats. Han fick hjälp att knyta upp det färgglada bandet av Furuboda folkhögskola och Hans Welin från Nedre Helgeåns fiskevårdsområde.
-Den nya fiskebryggan knyter ihop stad och natur. Den erbjuda ytterligare ett sätt att njuta av Vattenriket som alla kan ta del av, säger Carina Wettemark, biosfärkoordinator.
Snickarna från kommunens tekniska förvaltning som byggt bryggan fick mycket beröm av besökarna. Bryggan är byggd med medel från LONA, pengar till lokala naturvårdssatsningar från Naturvårdsverket som Vattenrikets biosfärkontor sökt för att göra det enklare för fler att fiska i Helgeån.

Källa: Vattenriket

hopp1
Här finns minst 36 dokumenterade fiskarter, varav gädda, abborre, havsöring, lax och gös samt olika karpfiskar är de sportfiskemässigt mest intressanta fiskarterna. Alla som vill fiska inom området har möjlighet till detta genom att skaffa fiskekort.
2_1
Syftet med ett fiskevårdsområde är att bevara de rika miljöerna och se till att fiskarna i vattnet trivs. För att förbättra för t ex vandrande öring och lax görs en del upprensningar i åarna. Fiskevårdsföreningen hjälper också till att plantera ut fisk.

Fvo är intresserad av förekomsten av mal.
Så råkar Ni fånga en mal när Ni fiskar vill vi gärna ha en rapport om det och om möjligt förevigat med en bild.

(OBS! Arten är fridlyst och måste snarast återutsättas). Viktuppgift behöver inte anges.